Klant: The 37Company

Corporate website: www.the37company.com

De 37 Company is een toonaangevende Europese onderneming die op mondiaal niveau producten levert op het gebied van onderkoeling en temperatuurbeheersing van patiënten. Het bedrijf biedt een compleet assortiment van innovatieve oplossingen voor patiënt-temperatuurmanagement.

Bij het bedrijf draait het allemaal om de temperatuur van de patiënt: 37 °C.  De missie van het bedrijf is patiënten op constante gezonde lichaamstemperatuur te houden voor, tijdens en na een operatie.

Project: Virtual Patient www.virtual37.com – Temperature Management Tool

Case:

In 2012 stelde The 37Company ons de vraag of we op basis van een gepatenteerd rekenmodel konden visualiseren welke invloed haar producten hebben op de temperatuur van een patiënt bij een bepaalde operatieve ingreep. Het rekenmodel werd destijds al gebruikt in workshops om het bewustzijn te kweken dat temperatuurmanagement steeds belangrijker word voor, tijdens en na operatieve ingrepen. Of dat nu een grote ingreep betreft of een relatief kleine operatie op een dagbehandeling.

Als patiënten niet goed op temperatuur blijven, kunnen infecties optreden en duurt het herstel na een operatie simpelweg langer. Met vervelende gevolgen voor de patiënt maar ook voor het ziekenhuis, in de vorm van een mogelijk langere bedbezetting.

Onze vormgevers hebben door middel van twee karakters (man & vrouw) gevisualiseerd wat er op de OK met de patiënt gebeurt. De patiënt is na keuze van soort operatie en ligging te zien in de OK. Door middel van een schuifbalk word zichtbaar hoe het met de temperatuurbalans van de patiënt gesteld is. Dit wordt weergegeven in KCAL maar kan ook gewijzigd worden in bijvoorbeeld Joules.

Deze tool is bedoeld als trainingsgereedschap en, niet onbelangrijk, als marketingmiddel. Op beurzen zoals de Euroanaesthesia zet The 37Company de tool op haar stand in op grote touchscreen schermen.

Deze applicatie is online te benaderen, maar kent ook een offline versie die wij regelmatig synchroniseren. Deze offline versie wordt vooral gebruikt binnen ziekenhuizen en in het bijzonder in OK’s.