Klant: St. Jude Medical

Corporate website: www.sjm.com

St. Jude Medical is een wereldwijd opererend bedrijf met het hoofdkantoor in Saint Paul Minesota (USA).  Het bedrijf is opgericht in 1976 en wereldwijd werken er 16.000 mensen. Het bedrijf is onder meer bekend van de kunstmatige hartkleppen en pacemakers. Wij werken voor de divisie binnen St. Jude die zich bezig houdt met de afdichting van het hartoor, wat boezemfibrilleren moet voorkomen.

Project: LAA Mentor www.laamentor.com – Tailored training in LAA Occlusion

Case:

St. Jude Medical Brussel stelde ons de vraag of wij een systeem konden ontwikkelen waarin de voortgang van de opleiding voor electrocardiologen en cardiologen geborgd kon worden. In eerste instantie was het systeem bedoeld als marketingtool. Maar in de loop van het bouwtraject is het systeem uitgebreid naar een compleet online opleidings- en trainingssysteem waarin artsen de interne opleiding bij St. Jude volgen om de Amplatzer Left Atrial Appendage Occlusion te kunnen implementeren. Dat varieert van online trainingen volgen en vragen beantwoorden op basis van videomateriaal tot implementaties inplannen in het trainingscentrum in Brussel. Voor certificering kunnen artsen live cases inplannen die worden gemonitord door zogenaamde Proctors. Na succesvolle afronding van deze cases is de arts klaar om zelfstandig implementaties bij patiënten te verrichten. De artsen en Proctors kunnen in het systeem ook bestanden delen die van toepassing zijn op een bepaalde implementatie bij een patiënt.

Naast training biedt het systeem de mogelijkheid om uitgebreide managementrapportages op te vragen. Op die manier hebben regio- en countrymanagers altijd zicht op de prestaties van hun salesteam en de duur van de opleiding op artsniveau. Ook geeft het een algemeen beeld van aantallen artsen. Zo weet de manager ook hoeveel artsen instromen en uitstromen, wat impact heeft op het aantal implementaties.

Het systeem is gebouwd op een brede basis zodat ook andere productdivisies profijt kunnen hebben van deze maatwerktraining. We heben al voor diverse andere divisies op deze manier de training of studie ingericht.